Проект # CORONAрхів

4 червня 2020

COVID-19 змінив наш звичний уклад життя.

XXI століття вивело розвиток людства на глобальний рівень. Відтепер те, що відбувається в іншому кутку планети, може змінити перебіг подій по всьому світові й стати подією №1 для кожного. Ми стали свідками історичних зсувів в усвідомленні людиною своїх місця та ролі на планеті.   

Державний архів Тернопільської області започатковує формування архівної колекції документальних матеріалів, ініціативного документування подій, пов'язаних з пандемією через поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19/ 

Мета проекту: документування змін, що відбуваються з мешканцями нашого регіону, аби зберегти ці історичні свідчення для наступних поколінь і спільними зусиллями створити літопис нинішнього незвичайного часу. Архівування цих матеріалів відбуватиметься на спеціально створеному порталі на веб-сайті архіву, доступ до якого буде вільним.

- Як Ви та Ваша компанія (робота) живете і працюєте в нових умовах?

- Як Ви та Ваші друзі брали участь у програмах підтримки людей старшого віку та лікарів?

- Як організовані Ваші трудові чи нетрудові будні? Як діє у цій ситуації Ваша компанія (робота)?

- Як Ви захищаєтеся від короновірусу і оберігаєте свою родину? Як організовано захист співробітників та клієнтів на Вашій роботі?

- Які нові звички, ритуали з'явилися у Вашій родині? У Вашій компанії (робота)?

- Що Ви навчилися робити онлайн з того, чого раніше не робили?

Звертаємося із проханням надсилати світлини, відеозаписи, щоденникові записи, а також фрагменти чи не фрагменти листування з електронної пошти, смс-повідомлень з особистими переживаннями і думками, спогадами та історіями, пов'язаних з пандемією, які можливо і дадуть відповіді на ці питання.

Різноманітність форм і жанрів тільки вітається. Придумали і заспівали пісню на цю тему, написали вірш – все це до нас, до нашої колекції, що буде формуватися у створеній спеціально групі  #CORONAрхів у Facebook.

Матеріали надсилайте на електронну пошту vfnafd_archive_te@arch.gov.ua  з приміткою CORONAрхів.  

Збережемо нашу історію разом!