З Днем Конституції України!

23 червня 2020

28 червня 1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства. За історичними мірками наш Основний Закон - зовсім молодий документ. Але корені його глибокі, як глибокими є корені української нації.

Про дискусії конституційного процесу запрошуємо переглянути он-лайн виставку "Конституція у баченні СРСР і ОУН: документ і коментар" на основі архівного документу «Конституція (основний закон) Союзу Радянських Соціалістичних Республік і коментарі до неї пропагандистського відділу ОУН» із архівного фонду «Колекція документів і матеріалів про визвольні змагання Організації Українських Націоналістів  – Української Повстанської Армії».

До Вашого відома, на сайті експонуються такі  он-лайн  документальні виставки:  «До Дня державної служби України» «Війна 1941-1945. Пам'ять. Скорбота»"Нам Україна вище понад усе", До 100-річчя від дня народження Ярослави Стецько, "Незалежності - Так!", «Архів в історії» .