Вдячні за свободу!

22 лютого 2022

Вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні, уродженців Тернопільщини: Олександра Капіноса, Ігоря Костенка, Василя Мойсея, Устима Голоднюка, Назарія Войтовича, Тараса Слободяна, Василя Аксенина, державний архів Тернопільської області презентує документальну виставку он-лайн «Вдячні за свободу».

Основою виставки стали документи архівного фонду «Збірка документів про Героїв Небесної Сотні Революції Гідності та бійців з Тернопільщини, які загинули в зоні антитерористичної операції на сході України». Робота по збору матеріалів триває постійно. Зараз на постійне зберігання прийнято 267 одиниць зберігання (1515 документів).

Разом із збором документів про події Революції Гідності та про бійців з Тернопільщини, які загинули в зоні проведення операції об’єднаних сил, проводиться робота із оцифрування документів. На офіційному веб-сайті держархіву області створено рубрику «Героїка», в якій представлено документи про Героїв Небесної Сотні та про Героїв АТО. Вони стануть у нагоді всім, хто цікавиться новітньою історією нашої держави.

У державному архіві області триває збір відомостей та документів про мешканців області – Героїв Майдану та учасників проведення операції об’єднаних сил.

Наша мета – формування документальної збірки, що стане джерелом для вивчення сучасної історії нашого краю.

Звертаємося до рідних, друзів, знайомих наших Героїв, всіх тих, хто може допомогти зберегти документальну пам’ять про них, з проханням передавати на державне зберігання документи біографічного характеру, світлини, спомини, вірші, малюнки, листи (можливо скріншоти з смс-листування) та інший матеріал (у тому числі відеодокументи), що увійдуть до архівної збірки документів постійного зберігання.

 

Звертатися за адресою:

46018 м. Тернопіль, вул. Карпенка, 2 (0352) 52-26-18, 

е-mail: archive_te@arch.gov.ua  

 

Оксана Сулима, 

головний спеціаліст відділу інформації та  використання документів