До Дня Героїв Небесної Сотні держархів області презентує онлайн виставку

17 лютого 2023

До Дня Героїв Небесної Сотні держархів області презентує онлайн виставку, основою якої стали документи архівного фонду «Збірка документів про Героїв Небесної Сотні Революції Гідності та бійців з Тернопільщини, які загинули в зоні антитерористичної операції на сході України».

Документи розповідають про Героїв Небесної Сотні, уродженців Тернопільщини: Олександра Капіноса, 1984 року народження, уродженця с. Дунаїв Кременецького району, який загинув 19 лютого; уродженців  с. Зубрець Бучацького, сучасного Чортківського району, Ігоря Костенка, 1991 року народження, та Василя Мойсея, 1992 року народження, уродженців Збаражчини Устима Голоднюка, 1994 року народження,  та Назарія Войтовича, 1996 року народження, які загинули 20 лютого; про Тараса Слободяна, 1982 року народження, уродженця м. Тернопіль, та Василя Аксенина, 1962 року народження, уродженця с. Литячі Заліщицького, сучасного Чортківського району.

Детальніше із зібраними архівістами документами можна ознайомитись на офіційному веб-сайті держархіву області, де  створено рубрику «Героїка», в якій представлено документи про Героїв Небесної Сотні та про Героїв АТО.

У державному архіві області триває збір відомостей та документів про мешканців області – Героїв Майдану та учасників проведення операції об’єднаних сил. Зараз на постійне зберігання прийнято 300 одиниць зберігання (1772 документи).

Наша мета – формування документальної збірки, що стане джерелом для вивчення сучасної історії нашого краю.

Звертаємося до рідних, друзів, знайомих наших Героїв, всіх тих, хто може допомогти зберегти документальну пам’ять про них, з проханням передавати на державне зберігання документи біографічного характеру, світлини, спомини, вірші, малюнки, листи (можливо скріншоти з смс-листування) та інший матеріал (у тому числі відеодокументи), що увійдуть до архівної збірки документів постійного зберігання.

Звертатися за адресою:

46018 м. Тернопіль, вул. Карпенка, 2 (0352) 52-26-18, 

е-mail: archive_te@arch.gov.ua