Проведення відеонаради з начальниками архівних відділів районних військових адміністрацій

23 березня 2023

23 березня 2023 року в державному архіві Тернопільської області директором                              Федором ПОЛЯНСЬКИМ проведено відеонараду з начальниками, головними спеціалістами архівних відділів районних військових адміністрацій, керівниками трудових архівів, на якій обговорено питання організації архівної справи у районах області.

Заступником директора-начальником відділу інформації та використання документів Марією КУЛИК звернено особливу увагу на виконання запитів фізичних та юридичних осіб, строки їх виконання та оформлення архівних довідок відповідно до норм чинного законодавства, які є соціально-значущими для забезпечення потреб населення, реалізації їх прав на пенсійне забезпечення.

Начальник відділу формування НАФ та діловодства Тереза МАЛИМІНА-БАЗИЛЯК наголосила на дотриманні  вимог ДСТУ 4163:2022 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів» при складанні документів.

Під час обговорення начальник архівного відділу Кременецької військової адміністрації Марія СКАЛІЙ, начальник архівного відділу Тернопільської районної військової адміністрації Галина РОГАЧ та начальник архівного відділу Чортківської районної військової адміністрації Світлана ГАЛЬТЮК доповіли про стан організації роботи та виконання запитів у архівних установах районів.

За результатами наради надано доручення начальникам архівних відділів районних військових адміністрацій області з питань якісного виконання соціально-правових запитів та здійснення науково-методичного супроводу в районних архівних установах.