Підвищення кваліфікації осіб, відповідальних за діловодство та архівну справу

19 жовтня 2023

18 жовтня 2023 року державним архівом Тернопільської області спільно із державним закладом «Тернопільський регіональний центр підвищення кваліфікації» проведено онлайн навчання для державних службовців категорій «Б» і «В» та посадових осіб місцевого самоврядування IV-VII за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Правила організації діловодства та архівної справи в установі».

81 слухач, що відповідальний за діловодство та архівну справу  підвищив рівень компетентності з забезпечення організації  і ведення діловодства та архівної справи в установах – джерелах формування Національного архівного фонду, що знаходяться у зоні комплектування місцевих державних архівних установ області.

Темами занять стали: «Основні засади організації та ведення діловодства та архівної справи в юридичній особі.  Основні вимоги до складання електронних документів. Формування справ у діловодстві. Вимоги до складання номенклатури справ та інструкції з діловодства юридичної особи (доповідач - Тереза Малиміна-Базиляк, начальник відділу  формування НАФ та діловодства держархіву); «Актуальне про складання архівних описів справ постійного зберігання. тривалого зберігання (понад 10 років) зберігання, з кадрових питань (особового  складу)  та  передмов до них,  історичної довідки фонду» (доповідач Марія Романишин, головний спеціаліст відділу формування НАФ та діловодства держархіву); «Організація та діяльність експертної комісії юридичної особи; вимоги щодо складання протоколів засідань ЕК та облікових документів. Нормативно – методичні засади експертизи цінності документів; складання акту про вилучення  для знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду» (доповідач - Галина Муц, головний спеціаліст відділу формування НАФ та діловодства держархіву); «Забезпечення збереженості архівних документів  в установах. Основні вимоги до складання паспорту архіву (архівного підрозділу) юридичної особи. Порядок передавання справ на постійне зберігання» (доповідач - Іванна Гардамала, головний спеціаліст відділу формування НАФ та діловодства держархіву).