До Дня пам’яті жертв політичних репресій

20 травня 2024

З метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій запрошуємо до онлайн-естафети документальними виставками держархіву:

До Дня пам’яті жертв політичних репресій

Державним архівом Тернопільської області опрацьовано частину архівно-слідчих справ фонду «Управління Служба Безпеки України в Тернопільській області» та доповнено базу даних «Український мартиролог ХХ ст.» 1584 карткою репресованих осіб. Робота продовжується.

Непокора. Свобода. Життя…виставка присвячена політв’язню, поету, громадському діячу Степану Сапеляку

Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.

Після широкомасштабного вторгнення рф терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора.

Ціною над зусиль і багатьох життів Україна бореться не тільки за те, щоб звільнити свою землю від російських окупантів та відновити свій суверенітет. Вона бореться за те, щоб сталінські методи Великого терору не були інструментом політики у XXI столітті.