Живлющість глибинних джерел

26 вересня 2024

Головний спеціаліст відділу інформації та використання документів держархіву Оксана Сулима взяла участь у авторській презентації книжки львівського науковця та дослідника Володимира Шевчука «Живлющість глибинних джерел», яка відбулася 25 вересня 2024 року в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Дана праця присвячена життєвому та творчому шляху поета, журналіста і краєзнавця Григорія Барана (Радошівського), який зробив вагомий внесок у збереження культурної спадщини свого рідного краю, зокрема у створення історико-краєзнавчого музею «Зборівська битва».

 Автор книжки Володимир Шевчук розповів про процес роботи над виданням, труднощі, з якими зіткнувся під час дослідження життя Радошівського, згадував працю у державному архіві Тернопільської області.

Присутні на заході краєзнавці, письменники, історики, бібліотекарі щедро ділилися спогадами про Григорія Радошівського, згадували його численні таланти, наголошували на важливості його праці для дослідження історії та культури рідного краю, а також на важливості дослідження його спадщини для майбутніх поколінь.