Міжнародна наукова конференція Замкові та палацові комплекси України в контексті міських укріплень, як об’єкти наукового вивчення. Збереження, музеєфікація, відтворення та пристосування

3 жовтня 2024

03 жовтня 2024 року Державний архів Тернопільської області виступив співорганізатором Міжнародної наукової конференції «Замкові та палацові комплекси України в контексті міських укріплень, як об’єкти наукового вивчення. Збереження, музеєфікація, відтворення та пристосування», яка проходила у змішаному форматі на базі Державного історико-архітектурного заповідника у місті Бережани та приурочена 490-річчю початку побудови Бережанського замку.

Учасників конференції привітав кандидат історичних наук, доцент, директор держархіву Тернопільської області Федір Полянський, який наголосив на важливості архівних джерел, окреслив основні фонди та документи, які будуть корисним дослідникам минувшини краю, та представив інформаційний ресурс, опублікований на офіційному сайті держархіву.

Доповідь «Справа з історії Бережанського замку за 1921-1929 роки у держархіві області: джерелознавчий аналіз» з презентацією документів представила головний спеціаліст відділу інформації та використання документів держархіву області Оксана Сулима.

У роботі конференції взяли участь науковці, працівники музейних інституцій, краєзнавці.